H δεύτερη χρονιά του Μαυροτράγανου Ντούγκου είναι γεγονός (κυκλοφορούσε παλαιότερα ως Τρίγονο)! Το κρασί μόλις έφθασε στα κελάρια μας και αναμένεται να εξαντληθεί πολύ γρήγορα!

 

Ντούγκος Μαυροτράγανο 2016
*2 φιάλες maximum ανά πελάτη

 

Το κρασί: Από ένα αμπελάκι στην Κονταριώτισα Πιερίας σε φτωχά, κυρίως αμμώδη εδάφη και σε υψόμετρο 350 μέτρων, ακριβώς κάτω από τη Μονή Οσίου Εφραίμ. 100% Μαυροτράγανο, μία ποικιλία που συνδέθηκε με τη Σαντορίνη αλλά που μάλλον δίνει πιο ενδιαφέροντα κρασιά μακριά της. Συνολική παραγωγή μόλις 1.300 φιάλες.

 

Τι μας ενθουσίασε; Το κρασί διαθέτει πυκνότητα φρούτου και εξαιρετικό δέσιμο με το βαρέλι, που είναι 50% νέο, 300 λίτρων με πολύ ελαφρύ κάψιμο. Έτσι το φρούτο, που είναι πεντακάθαρο, είναι στο προσκήνιο. Ακολουθούν πιπεράτες νότες που του δίνουν μία συναρπαστική αρωματική έκφραση.

 

Πως να το απολαύσετε: Το κρασί είναι στην εφηβεία του. Δώστε του χρόνο στην καράφα ή αφήστε το να παλαιώσει 2-3 χρόνια. Καλύτερα δηλαδή να πάρετε δύο φιάλες! Έντονα κρέατα, όπως ένα Black Angus Rangers Valley ή ένα Waguy Αυστραλίας επιβάλλονται.