ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Διάφορα RSS Feed

21 Οκτ Τα 50 Καλύτερα Ελληνικά Κρασιά 2023
Greece and Grapes 0 8203
Τα βραβεία «50 Great Greek Wines» είναι το δημιούργημα του Έλληνα Master of Wine, Γιάννη Καρακάση. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, ξεκίνησαν ως ιδέα ενίσχυσης του ελληνικού αμπελώνα σε διεθνές επίπεδο, αλλά και για να δώσει στους  Έλληνες οινοπαραγωγούς μι..
15 Σεπ Τα σωστά ποτήρια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή επίδειξη; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 3561
Τα σωστά ποτήρια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή επίδειξη;Τελικά μετράει το μέγεθος; Στο κρασί τουλάχιστον, βεβαίως και ναι, αν μιλάμε για το ποτήρι που το υποδέχεται. Το σχήμα επίσης!Δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι επίδειξη, είναι απλά ..
09 Ιουν Τα βαρέλια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή υπερβολή;
Greece and Grapes 0 2049
Τα βαρέλια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή υπερβολή;Αναπολώντας τις πρώιμες στιγμές του γράφοντος ως εκκολαπτόμενος οινόφιλος, θυμάμαι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις συζητήσεις και την τότε αρθρογραφία να προάγει τη χρήση βαρελιών στο κρα..
07 Απρ Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 2413
Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; Να ταιριάξω κλασικά ή … αντισυμβατικά; Κυριακή του Πάσχα, ημέρα γιορτής και πανηγυρικής λήξης της νηστείας.Παραδοσιακά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, (σχεδόν) όλοι θα φάμε μαγειρίτσα, αρνί, στη σούβλα, στο φούρν..
10 Φεβ Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;
Greece and Grapes 0 2501
Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;Οινικά περιοδικά, blogs, έντυπα, όλα αυτά πολλές φορές με όρους και ατάκες … ακατανόητες. Τελικά τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι εξωτικοί όροι; Αν ξετρελάθηκα με ένα κρασί, πως θα το περιγράψω στη φίλη μου για να την πείσω να το δο..
07 Δεκ Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 3633
Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; Οι περισσότεροι από όσους διαβάζουμε αυτές τι γραμμές έχουμε γίνει μάρτυρες, σε κάποιο καλό εστιατόριο, του οινοχόου (σε απλά ελληνικά, sommelier) να εφαρμόζει με χειρουργική ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια τη διαδικα..
01 Ιουν Ούζο & τσίπουρο: Τα αποστάγµατα της χαράς
Yiannis 0 59783
Το ούζοΤο γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο..
01 Μαϊ Τα καλύτερα ροζέ του καλοκαιριού από ελληνικές ποικιλίες
Greece and Grapes 0 29939
 Τα ελληνικά ροζέ έχουν, δίχως αμφιβολία, μπει γερά στο ροζέ παιχνίδι και πλέον δεν θεωρούνται τόσο πολύ εποχικό είδος. Η κατηγορία ανθίζει και αυτό είναι καλό νέο, ενώ κάποιοι παραγωγοί παράγουν μέχρι και τρία διαφορετικά ροζέ.Ανάμεσα σε μία μεγ..
29 Μαρ Ελληνικά Αποστάγματα
Greece and Grapes 0 3545
Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ποιοτικά άλματα στην παραγωγή αποσταγμάτων. Απλά αλλά και παλαιωμένα δείγματα διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και ξένες αγορές, με την προ δεκαετίας κατάσταση να είναι μακρινό παρελθόν.Ας τα γνωρίσουμε μα..
Προϊόντα 1 εως 9 από 75 (9 Σελίδα/ες)