Γεροβασιλείου Syrah 2001: Ένα σπάνιο και μοναδικό Syrah, σε αποκλειστική διάθεση                          από την Greece and Grapes!  Πολύ λίγα κιβώτια διαθέσιμα!
                                       

 

 Το Syrah είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη διεθνής ποικιλία στο ελληνικό οινικό τοπίο. Υπάρχουν αρκετά εξαιρετικά παραδείγματα σε όλη τη χώρα, από βορρά προς νότο. Μεταξύ αυτών, το Syrah Γεροβασιλείου είναι σταθερά κλασική αξία! Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου παράγει δύο Syrah, το κλασικό και το Evangelo, που περιέχει και λίγο Viognier, σε ένα αρωματικό κρασί σε στυλ Côte-Rôtie από τον Ροδανό.

 

 Το κλασικό Syrah είναι κρασί αναφοράς για την ποικιλία στην Ελλάδα. Παράγεται από τα παλαιότερα αμπέλια του κτήματος, τα οποία βρίσκονται στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Οι αποδόσεις είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα να παράγεται ένα πλούσιο και σαρκώδες κρασί με πολύ μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, που φτάνουν τα 25 έτη μετά τον τρύγο. Ο ίδιος ο παραγωγός θεωρεί το συγκεκριμένο κρασί ιδανικό για τους λάτρες των παλαιωμένων σοδειών.

 

 

 

 

 

 

 

Δοκιμάσαμε πριν από λίγες εβδομάδες το σπάνιο Syrah από τη μακρινή χρονιά του 2001 και το βρήκαμε σε εντυπωσιακή φόρμα. Ακόμα φρέσκο ​​στη μύτη, με άφθονα βατόμουρα και μαύρα κεράσια, μαζί με νύξεις δέρματος και πικάντικα μπαχαρικά, αρώματα κλασικά της ποικιλίας Syrah.

 

Ο Γιάννης Καρακάσης MW σχολιάζει: 
''Yπάρχει μια υπέροχη ισορροπία στον ουρανίσκο και ένας συναρπαστικός συνδυασμός μεταξωτής υφής και ωριμότητας φρούτου. Ένα κρασί-κόσμημα στο καλύτερά του!'' 

 

Συνοδεύεστε το με καθαρές και απλές γεύσεις, όπως ένα carpaccio βοδινού, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια ή ακόμα και ένα αργοψημένο αρνάκι.

 

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα κορυφαία ελληνικά κόκκινα στο απόγειο της ωριμότητάς του!