Καλoκαίρι στα Ροζ...έ!

Posted by Yiannis 27/07/2016 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Μας άρεσαν…, Ροζέ Κρασιά,

Κατ’αρχάς, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το Ροζέ Κρασί πέρα από τάση, που έχει ξεκινήσει να γίνεται τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πολύ σημαντικό μερίδιο πωλήσεων άρα και κατανάλωσης παγκοσμίως.

 

Το Ροζέ κρασί κατακτά τον κόσμο με ραγδαίο και αυξανόμενο ρυθμό. Στην Αμερική, την τελευταία δεκαετία, η κατανάλωση για Ροζέ Κρασί έχει αυξηθεί πάνω από 20% , ενώ είναι και η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ροζέ κρασιού στην υφήλιο. Τα πράγματα τείνουν προς την εν λόγω ροζέ τάση,καθώς από έρευνες που προκύπτουν φαίνεται η ανάγκη για ακόμη πιο premium ροζέ κρασιά , κάτι το οποίο τα καθιστά αυτομάτως πρωταγωνιστές σε σοβαρά δείπνα και μενού εστιατορίων.

 

Στην Ευρώπη τα σκήπτρα παραγωγής της μεγαλύτερης ποσότητας ροζέ κρασιού κατέχουν η Ιταλία με τη Γαλλία, κάτι το οποίο δείχνει πως οι δύο παραδοσιακότερες οινικές δυνάμεις της Ευρώπης λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψην τους αυτή την τάση και αυτό το προ’ι’όν.

 

Έτσι, στην Ελλάδα τα νέα για το Ροζέ κρασί είναι πολύ θετικά, κάτι που διακρίναμε και εμείς σε συνδυασμό και με τα μηνύματα και τα βραβεία που έρχονται από τους διεθνείς διαγωνισμούς. Φαίνεται και αναγνωρίζεται η πολύ σοβαρή δουλειά των ελλήνων οινοποιείων που πλέον εκμεταλλεύονται τις γηγενείς ποικιλίες της χώρας, αλλά και τις κλασσικές ευγενείς, δημιουργώντας έτσι πολύ δυνατά blends ροζέ κρασιών και εξίσου εντυπωσιακά μονοποικιλιακά κρασιά.

 

Δοκιμάστε, πειραματιστείτε και ψάξτε το ροζέ που σας ταιριάζει με το φαγητό σας ή ακόμη και μόνο του . Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα απολαυστικό και ροζ..έ καλοκαίρι !

 

Βασίλης Μαστρογιαννάκης

Greece and Grapes

Wine Communications

Σχολιάστε