Τα σπάνια κρασιά του Domaine de Kalathas από την Τήνο, διαθέσιμα από την Greece and Grapes!

Posted by John 08/11/2018 0 Σχόλιο(α) Μας άρεσαν…,

Τα σπάνια κρασιά του Domaine de Kalathas από την Τήνο, διαθέσιμα από την Greece and Grapes!

 

 

"Ο Jerome Binda βάζει το λιθαράκι του στη σκηνή των Φυσικών
Κρασιών στη χώρα μας, με έμφαση στις αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες
Ασύρτικο, Άσπρο Ποταμίσι, Μαύρο Ποταμίσι, Κουμαριανό και Ροζακί." 

Γιάννης Καρακάσης MW - Τα Φυσικά Κρασιά στην Ελλάδα

 

Το να παράγεις Φυσικά Κρασιά είναι θεωρητικά εύκολο, το να παράγεις όμως Φυσικά Κρασιά που να είναι απολαυστικά είναι μία πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση. Ειδικά όταν δεν προσθέτεις ούτε ένα mg/lt θειώδη στην παραγωγική διαδικασία, όπως το Domaine de Kalathas στην Τήνο. 

 

 To Domaine de Kalathas (DDK) είναι το παιδί του Γάλλου Jerome Binda, πρώην γραφίστα και αντικέρ, που βρήκε στην Τήνο τη δεύτερη πατρίδα του για να την κάνει πρώτη. Παράγει πλέον 8.500 φιάλες από το μαγευτικό γρανιτικό terroir του Καλαθά, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από τον Φαλατάδο. Τα κρασιά του, γράφει ο Γιάννης, είναι ξεχωριστά, σπάνια, με άποψη και προσωπικότητα. 

 

Στην Greece and Grapes διαθέτουμε σε πολύ περιορισμένες ποσότητες τα:

 


Vorias 2017 | 31.50€
 

 


 

100% Ροζακί, μία επιτραπέζια ποικιλία που ο Jerome της δίνει άλλη διάσταση, από αυτόριζα αμπέλια ηλικίας 50-150 ετών. Εκφραστική μύτη με ροδάκινο, τροπικό φρούτο και βότανα. Κρασί απαλό, σχεδόν βελούδινο στο στόμα, με μαλακή οξύτητα και τη χαρακτηριστική συμπύκνωση των παλαιών αμπελιών που προσδίδει πάχος και μακρά επίγευση. 

 

 


10+12 2017 (Vielles Vignes) | 31.50€


 

 


100% Άσπρο Ποταμίσι, μία ποικιλία που δεν έχει ακόμα αναδειχθεί και που ο Jerome Binda πιστεύει στις δυνατότητές της. Αμπέλια που ξεπερνούν τα 100 έτη ηλικίας σε μορφή απλωταριάς. Υπέροχο κρασί με βερύκοκα και ροδάκινα στη μύτη, ενώ στο στόμα είναι παιχνιδιάρικο με λίγες τανίνες στο τελείωμα. Eξωτικό, με ήπια οξύτητα, σε ένα παιχνίδι γλύκας και τανινών. 

 

 


Sainte Obéissance 2016 (Vignes Centenaires) | 31.50€


 

 


Συναρπαστικό χαρμάνι από Άσπρο Ποταμίσι (80%) και Ροζακί (20%), από πολύ παλιά αμπέλια που πλησιάζουν τον ένα αιώνα ζωής σε μορφή απλωταριάς. Κρασί υφής και μεγάλης απόλαυσης, με λίγα υπολειμματικά ζάχαρα που ισορροπούν από το ιωδιούχο τελείωμα. Διαθέτει εξαιρετική αρωματική έκφραση και καθαρότητα φρούτου, κυρίως εσπεριδοειδή με νότες από κόκκινο φρούτο. 


*Extra tips
Φυλάξτε τα κρασιά σε δροσερό μέρος μέχρι την κατανάλωσή τους και συνδυάστε με ανοιχτό μυαλό, φαντασία και αίσθηση περιπέτειας με τις παρακάτω σύντομες οδηγίες:

Vorias: Μαριναρισμένα ψάρια, λαχανικά, τεμπούρες, έθνικ κουζίνες.

10+12: Ψάρι ή κρέας στο φούρνο ή στο grill αλλά και χταπόδι, ριζότο μανιταριών.

Sainte Obéissance 2016: Εδώ, λόγω των υπολειμματικών ζαχάρων έχουμε ένα κρασί που ταιριάζει γάντι με καυτερά φαγητά, ταϊλανδέζικη ή ινδική κουζίνα, κάρρυ και τσίλι. Επίσης με ώριμα τυριά αλλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. 

 

 

 

 

Σχολιάστε