ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Μας άρεσαν RSS Feed

07 Απρ Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 2402
Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; Να ταιριάξω κλασικά ή … αντισυμβατικά; Κυριακή του Πάσχα, ημέρα γιορτής και πανηγυρικής λήξης της νηστείας.Παραδοσιακά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, (σχεδόν) όλοι θα φάμε μαγειρίτσα, αρνί, στη σούβλα, στο φούρν..
15 Μαρ Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί.
Greece and Grapes 0 1879
Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί !   Το Κτήμα ΓεροβασιλείουSyrah 2021 συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα Syrah  στον κόσμο στο διαγωνισμό Syrah Du Monde! Η κριτική επιτροπή δοκίμασε τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες και επέλεξε τα πιο χαρα..
10 Φεβ Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;
Greece and Grapes 0 2476
Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;Οινικά περιοδικά, blogs, έντυπα, όλα αυτά πολλές φορές με όρους και ατάκες … ακατανόητες. Τελικά τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι εξωτικοί όροι; Αν ξετρελάθηκα με ένα κρασί, πως θα το περιγράψω στη φίλη μου για να την πείσω να το δο..
07 Δεκ Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 3621
Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; Οι περισσότεροι από όσους διαβάζουμε αυτές τι γραμμές έχουμε γίνει μάρτυρες, σε κάποιο καλό εστιατόριο, του οινοχόου (σε απλά ελληνικά, sommelier) να εφαρμόζει με χειρουργική ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια τη διαδικα..
29 Μαρ Ελληνικά Αποστάγματα
Greece and Grapes 0 3523
Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ποιοτικά άλματα στην παραγωγή αποσταγμάτων. Απλά αλλά και παλαιωμένα δείγματα διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και ξένες αγορές, με την προ δεκαετίας κατάσταση να είναι μακρινό παρελθόν.Ας τα γνωρίσουμε μα..
24 Μαρ Vinsanto. Το Άγιο Κρασί.
Yiannis 0 28044
Οσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον διάσημο, λιαστό οίνο, που γεννιέται κάθε χρόνο από τις θρυλικές «κουλούρες». Ψάχνοντας παλιά βιβλία των πρώτων περιηγητών στην Ελλάδα, βρίσκει κανείς τα «Ελληνικά Νησιά» (1853) του Λουί Λακρουά, ο οποίος, φτάνοντας ..
26 Φεβ Γνωρίζοντας τα Φυσικά Κρασιά: 10 μοναδικές επιλογές από όλη την Ελλάδα
admin 0 11467
Τα "Φυσικά Κρασιά" αποτελούν την πιο σημαντική αναδυόμενη τάση των τελευταίων ετών στο κρασί, με κάποιους να τη βλέπουν ως εξέλιξη και άλλους όμως ως οπισθοχώρηση. Ακολουθώντας αυτή την τάση, όλο και περισσότεροι Έλληνες παραγωγοί εντάσσουν ένα "φυσι..
19 Μαρ Σκούρας Σύνορο | Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW
admin 0 5913
Σκούρας Σύνορο: Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και με ένα κλικ απολαύστε τις χρονιές 2008, 2012, καθώς και την τρέχουσα του 2015 που εξασφαλίσαμε για εσάς!    Ο χώρος του κρασιού εδώ και μερικά χρόνια είναι ο καλύτερο..
28 Ιουλ Santorini Wine Report: Earth, Wind & Fire
Greece and Grapes 0 4629
Santorini Wine Report: Earth, Wind & Fire Nέο ebook για τη Σαντορίνη από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση    Αγαπητοί φίλοι, Στην καρδιά ενός παράξενου καλοκαιριού ο οινικός μας σύμβουλος Γιάννης Καρακάσης MW, μας επεφύλαξε μία όμο..
Προϊόντα 1 εως 9 από 80 (9 Σελίδα/ες)