Μεγάλες Διακρίσεις για τις δύο από τις Ρετσίνες του κτήματος Κεχρής στο διεθνές στερέωμα

Posted by Yiannis 01/05/2014 0 Σχόλιο(α) Κτήματα, Λευκά Κρασιά,

Οι δύο από τις ρετσίνες του παραγωγού Στέλιου Κεχρή, κατέκτησαν ακόμη μία σημαντική διάκριση. «Το Δάκρυ του Πεύκου» βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στον επίσημο γαλλικό διαγωνισμό «Vinalies Internationals 2014″ που για πρώτη φορά απονέμει χρυσό σε ρετσίνα. Στον ίδιο διαγωνισμό η ρετσίνα «Κεχριμπάρι» του ίδιου παραγωγού κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο. Οι δύο ρετσίνες έχουν βραβευτεί ακόμη τέσσερις φορές με ασημένια μετάλλια από τον ίδιο φορέα.

 

Αυτή η διοργάνωση είναι σημαντική, καθώς είναι ο επίσημος γαλλικός διαγωνισμός του OIV (Organization International du Vin) και η βράβευση ρετσίνας αποδεικνύει στο κλασικό οινικό κατεστημένο τις δυνατότητες της ελληνικής ποιοτικής ρετσίνας.

 

Την ίδια στιγμή που ο απολογισμός για το 2013 έκλεισε εντυπωσιακά για τις δύο ρετσίνες του κτήματος Στέλιος Κεχρής που έφτασαν αντίστοιχα τις 17 για το «Κεχριμπάρι» και 26 για το «Δάκρυ του Πεύκου» διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, αναδεικνύοντας τη ρετσίνα στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου:

 

Το Κεχριμπάρι για το 2013:

• για τρίτη συνεχή χρονιά σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου: «Decanter World Wine Awards», London 2013 με ασημένιο μετάλλιο.
• με χάλκινο μετάλλιο στον «International Wine Challenge, 2013″ στο Λονδίνο.
• Στον επίσημο γερμανικό διαγωνισμό «Mundus Vini» που του απένειμε ασημένιο μετάλλιο.

 

Το Δάκρυ του Πεύκου για το 2013:

• χρυσό μετάλλιο στο «Mundus Vini»  Ένας διαγωνισμός που για πρώτη φορά στην ιστορία του απονέμει μετάλλιο σε ρετσίνες και μάλιστα χρυσό.
• του απονεμήθηκε η επιπλέον τιμητική διάκριση από το «Mundus Vini» του «καλύτερου λευκού ελληνικού οίνου» για το 201.
• χρυσό μετάλλιο στο «Decanter World Wine Awards» για δεύτερη φορά στην ιστορία του και στην ιστορία της ρετσίνας.
• σκαρφαλώνοντας σύμφωνα με το διαγωνισμό Decanter στο 1,5% του παγκόσμιου οινικού στερεώματος.
• Ασημένιο μετάλλιο στις «Vinalies Internationals 2013″ στο Παρίσι για δεύτερη χρονιά.

Σχολιάστε