Τα εκπληκτικά κρασιά Πάτοινος από το νησί της Αποκάλυψης, διαθέσιμα από την Greece and Grapes!

Posted by John 24/04/2019 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Λευκά Κρασιά, Μας άρεσαν…,

Τα εκπληκτικά κρασιά Πάτοινος από το νησί της Αποκάλυψης, διαθέσιμα από την Greece and Grapes!

 

                                                                            

 


 Το οινοποιείο Πάτοινος είναι ένα καταπληκτικό project ανάπτυξης και επαναφοράς της αμπελοκαλλιέργειας στην Πάτμο, που ξεκίνησε το 2011 από τον Έλληνα βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη. Περιλαμβάνει έναν αμπελώνα 20 στρεμμάτων, έναν ελαιώνα 10 στρεμμάτων αλλά και σχέδια για μια τράπεζα νησιωτικών σπόρων και σχολή κατάρτισης αμπέλου και οίνου.
Παράγονται τρία κρασιά, δύο εκ των οποίων από Ασύρτικο (από το βιβλίο του Γιάννη Καρακάση MW για τα Φυσικά Κρασιά στην Ελλάδα).

 

 Η καλλιέργεια είναι βιοδυναμική, με την πιστοποίηση να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια ακολουθεί ωρίμαση με όλες τις οινολάσπες (gross lees) για 8 μήνες. Η συνολική παραγωγή είναι μόλις 5.000 φιάλες, ενώ η προσθήκη θειωδών είναι ελάχιστη. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρόκειται για κρασιά που παράγονται όσο γίνεται πιο φυσικά και που μέχρι στιγμής μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί μόνο από το νησί.

 

Η χαρά μας είναι διπλή που πλέον μπορείτε να τα βρίσκετε από την Greece and Grapes!

 
Τα κρασιά διατίθενται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες και μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:


Πάτοινος Ασύρτικο 2018 | 27.90€

  

 Χρυσαφί στο χρώμα, με γλυκιά μύτη που συνδυάζει ζαχαρωμένο
βερύκοκο και καπνιστά φουντούκια σε ένα αλμυρό φόντο. Συμπυκνωμένο αλλά όχι βαρύ, με νότες ανανά και καρυδιού στη μακρά επίγευση. Ένα υπέροχο γαστρονομικό κρασί συγκινήσεων. 
Αγοράστε τώρα


Ασύρτικο Orange 2018 | 32.60€

  

 H δεύτερη χρονιά κυκλοφορίας του Orange, που παράγεται με "ερυθρή οινοποίηση", βρίσκει το κρασί σε καθαρή άνοδο αφού οι τανίνες είναι μεν αισθητές αλλά εξαιρετικά ενσωματωμένες στο πλούσιο φρούτο. Ένα κρασί-πρόκληση, για να το ταιριάξετε με το αρνάκι στη σούβλα. 
Αγοράστε τώρα

 

 

 

 

 

Σχολιάστε