Διαβάζοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη από τον Πάνο Δεληγιάννη σε άρθρο του στο FNL Guide, με αφορμή την άφιξη της Σαντορίνης Τσέλεπου, μας δόθηκε η ευκαιρία να προβληματιστούμε για ακόμη μια φορά σχετικά με τις τιμές των ελληνικών κρασιών.

 

Προφανώς κι όλοι μας έχουμε την ανάγκη του προσιτού οικονομικά, καθημερινού κρασιού. Πως όμως θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μεγάλα ελληνικά κρασιά, όταν ακόμα και σε σπουδαίες οινοποιήσεις οι τιμές χαρακτηρίζονται επιεικώς από μετριοπάθεια.

 

Πριν από λίγους μήνες σε ένα καινούριο μενού της ιστοσελίδα μας, φτιάξαμε μια νέα κατηγορία, αυτή των Fine Wines, που αποτελείται από σπουδαία κρασιά. Παρατηρήσαμε πως το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την εν λόγω κατηγορία είναι σημαντικό, κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κι από ξένους καταναλωτές.

 

Με αφορμή τα προαναφερθέντα σας παραπέμπουμε στη κατηγορία με τα προτεινόμενα κρασιά του μήνα όπου θα δείτε πως έχουμε εντάξει δυο έξοχες οινοποιήσεις, που έχουν ήδη λάβει τα θετικότερα σχόλια και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Πρόκειται για το Le Roi des Montagnes cuvee το Cabernet των Αμπελώνων Παπαργυρίου από την Κόρινθο και για το Assyrtiko de Louros Vignes Centenaires του Χαρίδημου Χατζηδάκη από την Σαντορίνη.

 

Παρά τις «τσιμπημένες» τιμές τους, αξίζουν τον χαρακτηρισμό value for money αφού πρόκειται για δυο κορυφαία κρασιά, που επιβεβαιώνουν την κλάση και την αξία τους και με τις δυνατότητες μιας μακρόχρονης παλαίωσης.