ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ποικιλίες RSS Feed

17 Ιαν Κτήμα Τσέλεπου: Δύο εκπληκτικές χρονιές από τη Σαντορίνη & το νέο Νυχτέρι!
admin 0 5318
Κτήμα Τσέλεπου Δύο εκπληκτικές χρονιές από τη Σαντορίνη & το νέο Νυχτέρι!     Δεν είναι μυστικό ότι η Σαντορίνη είναι το πιο ακριβοθώρητο πετράδι του ελληνικού κρασιού, παράγοντας κρασιά που διακρίνονται για την αλμυρή τους γεύση, την υψηλή..
17 Απρ Οι κορυφαίες -κλασικές αλλά και πιο περιπετειώδεις- επιλογές για το Πάσχα, από τον Γιάννη Καρακάση MW
karakasis.mw 0 7488
Οι κορυφαίες -κλασικές αλλά και πιο περιπετειώδεις- επιλογές για το Πάσχα από τον Γιάννη Καρακάση MW(*)  Τι καινούργιο μπορείς να "συνθέσεις" όταν έχεις γράψει για αρκετά χρόνια κάμποσα άρθρα για τα κρασιά του Πάσχα και έχεις επιπρόσθετα αποκαλύ..
10 Σεπ Η άνοδος των νησιώτικων Ασύρτικων, του Γιάννη Καρακάση MW
karakasis.mw 0 14180
Η άνοδος των Νησιώτικων Ασύρτικων του Γιάννη Καρακάση MW            Η Σαντορίνη και το Ασύρτικό της είναι πλέον ένας πολυτραγουδισμένος στίχος για το ελληνικό κρασί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Εν τούτοις ο πολύ σημαντικός οινοδημοσιογ..
18 Δεκ Τελικά, παλαιώνουν τα λευκά κρασιά;
Yiannis 1 28536
Απολαμβάνοντας ένα Βιδιανό 2013, ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι δεν είναι «φρέσκο». Το κρασί μου, ολοζώντανο στο ποτήρι, είχε ξεκινήσει σιγά σιγά να ανοίγει αρωματικά, μη έχοντας χάσει την χρωματική του ένταση, ούτε και τα χαρακτηριστικά της γεύσης του σα..
27 Μαρ Μια Ιταλίδα στα ποτήρια μας
Yiannis 0 10689
 Μιλάμε φυσικά για τις ιταλικές ποικιλίες που «ξεφύτρωσαν» στα ελληνικά αμπελοτόπια, κατάφεραν να εγκλιματιστούν και πλέον απολαμβάνουν τον δυνατό ελληνικό ήλιο και το ευεργετικό μεσογειακό μας κλήμα, όπως και τις ξεχωριστές φροντίδες κάποιων Ελλ..
19 Μαρ Με αφορμή, μια αφορμή.
Yiannis 0 8485
Διαβάζοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη από τον Πάνο Δεληγιάννη σε άρθρο του στο FNL Guide, με αφορμή την άφιξη της Σαντορίνης Τσέλεπου, μας δόθηκε η ευκαιρία να προβληματιστούμε για ακόμη μια φορά σχετικά με τις τιμές των ελληνικών κρασιών. Πρ..
31 Ιουλ Νέα Τάση;
Yiannis 0 11068
Σιγομαγειρεύεται άραγε μια νέα μόδα ή μήπως τελικά τα κρασιά με οξειδωτικούς χαρακτήρες (που δηλαδή αντί να αποτάσσονται την επίδραση του οξυγόνου, αντιθέτως την αποζητούν) είναι απλώς το «ψώνιο» κάποιων, λίγων ανήσυχων οινοποιών;Κάποια από τα πι..
24 Απρ Κρασιά με το «μαχαιροπήρουνο»
Yiannis 0 18903
Σας έχει τύχει να πιείτε κρασί που μοιάζει να …μασιέται? Τόσο πυκνό και συμπαγές, και μαζί στυφό και άγουρο που στεγνώνει το στόμα? Αν ναι, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως αυτό οφείλεται σε μια ειδική κατηγορία χημικών ενώσεων, τις τανίνες.Οι τανίνε..
24 Απρ Το παλιό καλό κρασί
Yiannis 0 8446
Πετρόχτιστες κάβες και κελάρια ή απλοί χώροι αποθήκευσης του σπιτιού μπορούν να γίνουν το καταφύγιο για να αναθρέψουμε τα αγαπημένα μας κρασιά.Όλα τα κρασιά δεν παλαιώνουν. Όσα όμως έχουν οινοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να παλαιώσουν,..
Προϊόντα 1 εως 9 από 10 (2 Σελίδα/ες)