X-BOURGO από την Τήνο
Ένα κρασί βγαλμένο από το Game of Thrones!

 

Η οινική Ελλάδα είναι γεμάτη ανακαλύψεις. Αρκεί να την περπατήσεις και να διαθέτεις ανοιχτό μυαλό. Και στην Τήνο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, προοπτική κι εκπλήξεις. Η τελευταία από αυτές είναι δύο κρασιά από τον Αμπελώνα Τριποτάμου, κάτω από την επωνυμία X-BOURGO.

 

 

X-BOURGO: Το όνομα παραπέμπει στον εντυπωσιακά επιβλητικό λόφο του Εξωμβούργου, όπου βρισκόταν κάποτε οικοδομημένη η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Τήνου, το Κάστρο. Το Εξωμβούργο είναι ένας τεράστιος γρανιτένιος ογκόλιθος από εκρηξιγενή πετρώματα, που δεσπόζει σχεδόν στη μέση του νησιού με υψόμετρο στα 640 μέτρα.

 

 


O αμπελώνας: Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από το Game of Thrones, με τον επιβλητικό βράχο του Eξωμβούργου να δεσπόζει δίπλα του, βρίσκεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας του Θεόδωρου Κοσμόπουλου φυτεμένος σε πεζούλες στα 350 μέτρα υψόμετρο. Συνολικά υπάρχουν εκεί 8 στρέμματα και άλλα 9 στα Υστέρνια. 

 

 


Τα κρασιά: To 2017 ήταν η πρώτη εμπορική οινοποίηση που έδωσε μόλις 2.300 φιάλες. 1.000 φιάλες Ασύρτικο και 1.300 φιάλες Μαυροτράγανο-Μαυροθήρικο

 

 

Ο Γιάννης Καρακάσης MW δοκιμάζει τα κρασιά και σχολιάζει:

 "Τα κρασιά X-BOURGO επιβεβαιώνουν τη μεγάλη δυναμική του νησιού και τοποθετούν ένα ακόμα κομμάτι στο υπό διαμόρφωση οινικό παζλ των παραγωγών και στυλ κρασιών. Το Ασύρτικο είναι εντυπωσιακό, με εξαιρετικά καθαρή έκφραση φρούτου, τυπικότητα νησιώτικου Ασύρτικου και πολυπλοκότητα. Το δε ερυθρό με 70% Μαυροτράγανο είναι ένα γοητευτικό κρασί υφής, με καλοδουλεμένες τανίνες και έντονο ουμάμι χαρακτήρα. Θα τα αγόραζα και τα δύο με κλειστά τα μάτια". 

 

 

           X-BOURGO Λευκός 2017 | 19.80€                                                                                                                X-BOURGO Ερυθρός 2017 | 27.40€