Κτήμα Τσέλεπου: Δύο εκπληκτικές χρονιές από τη Σαντορίνη & το νέο Νυχτέρι!

Posted by John 17/01/2020 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Μας άρεσαν…, Ποικιλίες,

Κτήμα Τσέλεπου
Δύο εκπληκτικές χρονιές από τη Σαντορίνη & το νέο Νυχτέρι!

 

 

 

 Δεν είναι μυστικό ότι η Σαντορίνη είναι το πιο ακριβοθώρητο πετράδι του ελληνικού κρασιού, παράγοντας κρασιά που διακρίνονται για την αλμυρή τους γεύση, την υψηλή τους οξύτητα αλλά και τις μεγάλες τους δυνατότητες παλαίωσης. Παρ' όλα αυτά, δύσκολα θα συναντήσει κανείς στην αγορά παλαιωμένα παραδείγματα, που παραμένουν εξαιρετικά δυσεύρετα και δικαιολογημένα ακριβά. 

 Εμείς στην Greece and Grapes έχουμε τη χαρά να σας προσφέρουμε την πρώτη και τη δεύτερη σοδειά της Σαντορίνης Κάναβας Χρυσού-Τσέλεπου 2014 και 2015 με τη συνοδεία αναλυτικών σημειώσεων και οδηγιών απόλαυσης, και το εκπληκτικό νέο Νυχτέρι του κτήματος στο ξυλοκιβώτιό τους.

 

 

Ξύλινο κουτί με τις 2 πρώτες εσοδείες
Σαντορίνη Τσέλεπου (2014 & 2015) | 83.50€

 


Τσέλεπος Νυχτέρι 2018 | 42.50€​

 

Ο συνεργάτης μας Γιάννης Καρακάσης MW γράφει για αυτές τις δύο χρονιές και το Νυχτέρι 2018:
 
"Καταρχάς να πούμε ότι είναι κρίμα που οι Σαντορίνες καταναλώνονται τόσο φρέσκες. Tα μοναδικά αυτά κρασιά, από το ευλογημένο terroir του νησιού, απαιτούν τόσο χρόνο στη φιάλη όσο και στο ποτήρι. Η ιστορία θυμίζει λίγο το παραμύθι με το ασχημόπαπο που μεταμορφώνεται σε έναν υπέροχο κύκνο με την ωριμότητα. Συνεπώς, το να υπάρχουν διαθέσιμες δίπλα-δίπλα οι χρονιές του 2014 και 2015 Σαντορίνης Χρυσού-Τσέλεπου είναι μία φανταστική ευκαιρία για όποιον θέλει να εξερευνήσει και να καταλάβει τη μαγεία αυτών των κρασιών.


 Τα δύο αυτά κρασιά είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, κάτι που φανερώνει τη σημασία του vintage στη Σαντορίνη. Το 2014 είναι απίστευτα αλμυρό και σε φοβερή φόρμα, συνοψίζοντας όλο το terroir του νησιού σε μία φιάλη, ενώ το 2015 είναι ένα κλικ πιο πλούσιο, διατηρώντας όμως την ευγένεια της καταγωγής του.


 Το δε Νυχτέρι Τσέλεπου 2018, από αμπέλια φυτεμένα στις πεζούλες του Πύργου, είναι η εξτραβαγκάντζα του Ασύρτικου με φοβερή συμπύκνωση και ατελείωτη επίγευση. Ένα μεγάλο κρασί εμπειρίας."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε