Μάρκου Κλέφτες 2017: Ένα Σαββατιανό, όπως δεν το περιμένατε!

Posted by Greece and Grapes 15/03/2018 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Μας άρεσαν…, Προτάσεις,

Μάρκου Κλέφτες 2017, ένα Σαββατιανό όπως δεν το περιμένατε!

 

  Οι Κλέφτες, του οικογενειακού οινοποιείου Μάρκου στα Σπάτα Αττικής είναι μία διπλή πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα που ξεκίνησε το 2009. Από τη μία είναι Σαββατιανό, μία ποικιλία που ήταν στα κάτω της ποιοτικά τα τελευταία χρόνια αλλά που επανέρχεται και που εμείς πιστεύουμε πολύ στο Greece and Grapes, και από την άλλη είναι οινοποιημένο χωρίς την προσθήκη θειωδών.

 

  Ο συνεργάτης μας Γιάννης Καρακάσης MW σχολιάζει: ''Πρέπει να διαθέτεις εξαιρετική ποιότητα φρούτου για να αποκλείσεις την προσθήκη SO2 στην οινοποίηση και, παρά το γεγονός ότι το 2017 δεν ήταν και η πιο καλή χρονιά, οι Κλέφτες είναι υπέροχοι, κλέβοντάς σου την καρδιά. Η εξαιρετική αρωματική του έκφραση  δείχνει καταρχάς την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο αμπέλι''. 

 

 

 

'' ...Στην παλέτα είναι ελκυστικά κρεμώδες και αναπάντεχα φρέσκο....'' Julia Harding MW για την χρονιά του 2016

 

 

  Οι Κλέφτες πλέον παράγονται σε 5.500 φιάλες και προέρχονται από έναν βιολογικό αμπελοτόπι στα Σπάτα ηλικίας 40 ετών με το Σαββατιανό να είναι σε κύπελλο και να δίνει λίγο αλλά συμπυκνωμένο καρπό. 

 

  Ο Γιάννης δοκιμάζει και περιγράφει: ''Aν έχετε συνηθίσει το Σαββατιανό κάπως ουδέτερο αρωματικά, αυτό στο συγκεκριμένο κρασί πρέπει να το ξεχάσετε. Η μύτη είναι πολύ ελκυστική με ροδάκινο και αχλάδι αλλά και λίγο βοτανική και γλυκιά. Παρά του ότι δεν έχουν προστεθεί θειώδη είναι εντυπωσιακά καθαρή και σχεδόν ''λαμποκοπάει''. Στον ίδιο ρυθμό είναι και το στόμα που διαθέτει πάχος αλλά δεν είναι βαρύ σε καμία περίπτωση. Το αλκοόλ είναι μόλις στο 12.5% που και αυτό θεωρώ στα συν του. Επιπρόσθετα είναι πολύ food friendly κρασί ταιριάζοντας με ένα πολύ μεγάλο εύρος πιάτων...από ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, μέχρι πιάτα με άγρια μανιτάρια ή γιατί όχι και μία παχιά σφυρίδα. Ελάχιστα κρασιά μπορούν να σου δώσουν όλα αυτά με μόλις 8.5 ευρώ και να σου κάνουν σχεδόν δώρο τη σφυρίδα!''

Σχολιάστε