Αττική

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το περιφρουρημένο από τα βουνά Υμηττό, Πεντέλη, Πάρνηθα, Κιθαιρώνα, Γεράνια όρη και όρος Πατέρα, καλλιεργούνται κυρίως οι λευκές ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης για την παραγωγή της περίφημης ρετσίνας. Στην παραλιακή ζώνη του αττικού αμπελώνα, τα μελτέμια και οι θαλάσσιες αύρες που φυσούν όλο το καλοκαίρι, κατεβάζουν τις ακραίες θερμοκρασίες, φέρνοντας τη μέση ετήσια θερμοκρασία στην Αττική, γύρω στους 18οC. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται γνήσιο μεσογειακό, με παροιμιώδη ηλιοφάνεια, από τις μεγαλύτερες στον ελλαδικό χώρο με συνθήκες ευνοϊκές για την αμπελοκαλλιέργεια. Επιπλέον η αττική γη, η οποία είναι μεν άγονη, έχει εδάφη που παρουσιάζουν ενδιαφέρουσα ποικιλία στη σύσταση. Έτσι οι ευεργετικές ιδιότητες του κλίματος της περιοχής οδήγησαν τους αμπελουργούς να φυτέψουν και να πειραματιστούν με ορισμένες ακόμα ποικιλίες, όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Μαλαγουζιά, Μαντηλαριά αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό των ξενικών Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot και Syrah. Κάπως έτσι, στη Σταμάτα, την Παλλήνη, το Πικέρμι, τα Σπάτα, την Παιανία, το Κορωπί, το Μαρκόπουλο, την Ανάβυσσο, τα Μέγαρα, αλλά και σε άλλες περιοχές δημιουργήθηκαν καινούργιοι αμπελώνες κι αντίστοιχες ονομασίες ΠΓΕ οίνων εγκρίθηκαν.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

The Vineyards and Wines of Greece, 2017 (e-book)

Στην πρώτη έκδοση του ηλεκτρονικού του βιβλίου The Vineyards and Wines of Greece o Έλληνας Master of Wine Γιάννης Καρακάσης περιγράφει λεπτομερώς σε 128 σελίδες την παρούσα οινική σκηνή στην χώρα μας ..

14.00€
Άνευ ΦΠΑ: 13.21€

Metaxa 12 ετών

Ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα και χρυσαφί ανταύγειες, με αρώματα καπνιστά, αφού τα βαρέλια στα οποία παλαιώνει έχουν επεξεργαστεί με εσωτερικό κάψιμο. Είναι ένα ώριμο απόσταγμα, ξηρό, πλούσιο, αιχμηρό, ..

37.00€
Άνευ ΦΠΑ: 29.84€

Ξύλινο κουτί για 2 φιάλες

Ξύλινο κουτί, χωρητικότητας 2 φιαλών, με χερούλι από σχοινί...

17.70€
Άνευ ΦΠΑ: 14.27€

G&G Ξύλινο κουτί για 6 φιάλες

Ξύλινο, κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 6 φιάλες...

16.90€
Άνευ ΦΠΑ: 13.63€

G&G Ξύλινο κουτί για 4 φιάλες

Ξύλινο, κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 4 φιάλες...

15.30€
Άνευ ΦΠΑ: 12.34€

G&G Ξύλινο κουτί για 3 φιάλες

Ξύλινο, κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 3 φιάλες...

12.50€
Άνευ ΦΠΑ: 10.08€

G&G Ξύλινο κουτί για 2 φιάλες

Ξύλινο, κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 2 φιάλες...

10.80€
Άνευ ΦΠΑ: 8.71€

G&G Ξύλινο κουτί για 1 φιάλη

Ξύλινο κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 1 φιάλη...

9.20€
Άνευ ΦΠΑ: 7.42€

G&G Ξύλινο κουτί για 1 φιάλη magnum

Ξύλινο, κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 1 magnum φιάλη...

11.50€
Άνευ ΦΠΑ: 9.27€

Ποτήρι κρασιού Paris 370ml

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ερυθρά, λευκά αλλά και ροζέ κρασιά. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε αφενός το κρασί να έχει το χώρο να αναπνεύσει αλλά ταυτόχρονα τα αρώματα οδηγούνται στη μύτη λόγω της μι..

3.30€
Άνευ ΦΠΑ: 2.66€

Ποτήρι κρασιού Paris 530ml

Προσφέρεται για κρασιά τύπου Bordeaux αλλά και γενικότερα για ερυθρά κρασιά αφού το σχήμα του επιτρέπει στο κρασί να αναδεικνύει τα αρωματά του πιο γρήγορα...

3.40€
Άνευ ΦΠΑ: 2.74€

Ποτήρι αποσταγμάτων και γλυκών κρασιών Elixir

Ένα διαφορετικό και εντυπωσιακό ποτήρι για παλαιωμένα αποστάγματα και γλυκά κρασιά που θα σερβιριστούν μετά το γεύμα στο τραπέζι σας...

2.60€
Άνευ ΦΠΑ: 2.10€

Ποτήρι Bordeaux Authentis Spiegelau

Πρόκειται για την κορυφαία γευσιγνωστική κατηγορία Authentis της Spiegelau. Είναι ίσως η καλύτερη κατηγορία ποτηριού για να δοκιμάσετε ένα ερυθρό κρασί και να αναδειχθούν τα αρώματά του. Είναι ιδανικό..

9.60€
Άνευ ΦΠΑ: 7.74€

Ποτήρι κρασιού τύπου Βουργουνδίας Authentis

Πρόκειται για την κορυφαία γευσιγνωστική κατηγορία Authentis της Spiegelau και ο τύπος της δηλώνει πως είναι κατάλληλο για τα κρασιά της Βουργουνδίας. Η πράξη έχει δείξει πως τα κρασιά με Ξινόμαυρο αν..

9.60€
Άνευ ΦΠΑ: 7.74€

Καράφα Firenze 1300ml

Μια όμορφη καράφα που θα δώσει χώρο αναπνοής στα ερυθρά σας. Έχει φαλτσαριστό χείλος και καμπύλη στο κάτω μέρος της, ώστε να διευκολύνει στο σερβίρισμα...

21.10€
Άνευ ΦΠΑ: 17.02€

Καράφα Reserva 700ml

Η καράφα Reserva είναι μία πολύ όμορφη καράφα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για κόκκινα όσο και για λευκά κρασιά. Λόγω του σχεδιασμού της με το κενό στο κέντρο, το οπτικό αποτέλεσμα όταν μπει ..

40.10€
Άνευ ΦΠΑ: 32.34€

Καράφα Dolceto

Είναι μια καράφα τύπου "πάπιας". Με όμορφο χερούλι που αγκαλιάζει τον λαιμό.Η χρήση της μπορεί να είναι και διπλή αφού ξαπλωμένη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για κρασί ενώ όρθια μπορούμε να την χρ..

48.00€
Άνευ ΦΠΑ: 38.71€

Καράφα Ορίων

Μια καράφα πολύ ξεχωριστού και εντυπωσιακού σχεδιασμού που θα την θαυμάσουν όλοι στο τραπέζι σας. Έχει ύψος 33εκ...

105.90€
Άνευ ΦΠΑ: 85.40€

Έτοιμη Σύνθεση #19

Σε καφέ χρώμα, δερμάτινο, με δυνατότητα προσθήκης προϊόντων διαφορετικών ειδών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση. Η σύνθεση της φωτογραφίας αποτελείται από:- 1 φιάλη Όβηλος Ερυθρός ..

82.00€
Άνευ ΦΠΑ: 66.13€

Ψάθινο καλάθι μεγάλο

Σε μπεζ χρώμα, με καφέ λεπτομέρεια, με δυνατότητα προσθήκης προϊόντων διαφορετικών ειδών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση..

15.60€
Άνευ ΦΠΑ: 12.58€

Στρογγυλό καφέ δερμάτινο καλάθι

Σε καφέ χρώμα, δερμάτινο, με δυνατότητα προσθήκης προϊόντων διαφορετικών ειδών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση..

23.90€
Άνευ ΦΠΑ: 19.27€

Ψάθινο καλάθι μικρό

Σε μπεζ χρώμα, με καφέ λεπτομέρεια, με δυνατότητα προσθήκης προϊόντων διαφορετικών ειδών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση...

10.50€
Άνευ ΦΠΑ: 8.47€

Γκρι τσόχινο καλάθι

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό ή για την αποθήκευση μικροπραγμάτων...

20.50€
Άνευ ΦΠΑ: 16.53€

Καλάθι από Τσόχα

Τσόχινο καλάθι σε γκρι-λαχανί χρώμα, διπλής όψης, με φερμουάρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ή ως διακοσμητικό...

19.00€
Άνευ ΦΠΑ: 15.32€

G&G Ξύλινο κουτί για 6 φιάλες (επίπεδο)

Ξύλινο, επίπεδο κλειστό κουτί Greece and Grapes με συρταρωτό καπάκι, για 6 φιάλες...

17.70€
Άνευ ΦΠΑ: 14.27€

Παναγιώτου Ερυθρός 2009

Χρώμα βαθυκόκκινο. Κρασί σπάνιο και πληθωρικό με περίπλοκα αρώματα βανίλιας, δαμάσκηνου, πιπεριού και άγριων μανιταριών. Στόμα ρωμαλέο, μεστό και πιπεράτο. Πλούσιες τανίνες και μακρά επίγευση. Σώμα πο..

26.00€
Άνευ ΦΠΑ: 20.97€

Έτοιμη Σύνθεση #32

Χειροποίητο ξύλινο καλάθι σε καφετίζον χρώμα με χερούλια φτιαγμένα από λευκό σχοινί, με δυνατότητα προσθήκης προϊόντων διαφορετικών ειδών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ή και σαν διακοσμητικ..

87.50€
Άνευ ΦΠΑ: 70.56€

Sunday

Ανοιχτό λεμονί χρώμα με έντονα ανθικά αρωματικά στοιχεία συνδυασμένα με φρέσκα ροδάκινα, βερίκοκα και κάποιες νότες μάραθου και βασιλικού. Καλή οξύτητα που ισορροπεί ευχάριστα με τη γλυκιά αίσθηση που..

9.90€ 9.50€
Άνευ ΦΠΑ: 7.66€